Szuflé

Sziasztok!
Ettetek már szuflét? Mert én nem... Pedig nagyon szeretném megkóstolni, ezért kerestem egy receptet. Állítólag jó. 
 
Hozzávalók:
  • 1 egész tojás + 1 tojássárgája
  • 3,5 dkg cukor
  • 1-6 dkg liszt
  • 6 dkg margarin
  • 6 dkg étcsokoládé (jó minőségű,nem tortabevonó!!!)
  • margarin és keserű kakaópor a formához (kakaó helyett akár liszt is használható)

 

Elkészítés:

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a margarint. A víz ne lobogjon,mert megéghet a csoki! Ha kész félretesszük,és néha megkeverjük,hogy kihűljön. 
A cukrot az egész tojással és a tojássárgájával fehéredésig jó habosra verjük (robotgéppel). 
Kimérjük a lisztet és előkészítjük a formákat (muffin forma vagy akár porcelán bögre). A formát vastagon kivajazzuk,nem baj ha marad néhol vajdarabka. Szórunk bele kakaóport, vagy lisztet és megrázzuk,hogy mindenhol érje és a felesleget kiöntjük. 
Előmelegítjük a sütőt (kb 225 fokra). Ha kihűlt a csoki belekeverjük robotgéppel a tojásos habba. (ha nem hűlt ki a csoki,akkor a tojás kicsapódik). Ha krémes hozzászitáljuk a lisztet és lassan beledolgozzuk. 
Megtöltjük a formákat és betesszük a sütőbe, 6 percig sütjük.

Kész :)

 

Amerikai fánk cukormázzal

Sziasztok!
Én imádom a fánkot, főleg cukormázzal. Ez a cukormáz kicsit savanykás, szóval kisebb gyerekeknek jobb lehet a csokimáz.

Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 0.25 tk só
  • 0.25 tk szerecsendió (őrölt)
  • 0.25 tk fahéj (őrölt)
  • 1 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé
  • 1 ek színes cukorka

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, és 1 dl-ben felfuttatjuk az élesztőt 1 teáskanál cukorral, és 10 percig pihentetjük.
A megmaradt tejet és cukrot, a sót, a szerecsendiót, a fahéjat, a tojást a vajat és a lisztet az élesztős tejhez adjuk, és az egészet összegyúrjuk. Meleg helyen 30 percig pihentetjük.
A tésztából gombócokat készítünk, és 10 percig pihentetjük.
Utána lisztes újjal a gombócok közepébe lyukat fúrunk, hogy karikát kapjunk.
A karikákat forró olajban megsütjük, mindkét oldalát. A kivett karikákat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
A porcukorból a citromlével sima mázat készítünk. Megkenjük vele a fánkokat, és színes cukorral megszórjuk, és hagyjuk megszáradni.
 
 
Jó étvágyat!
Sajna ma nem tudok több dolgot feltenni, mert fizika TZ-re kell tanulnom...  (nincs túl reálos agyam)

5 perces süti

Sziasztok! 
Gondoltam ma (tízkor), hogy életemben először szuflét fogok készíteni. Persze e zseniális terv azonnal csődöt mondott, mikor anyukám megmutatta az ötperces süti receptjét. Tényleg csak 5 perc elkészíteni, viszont max. 10 percbe telik amíg az egész elfogy. Nagyon finom.

Hozzávalók:
  • 4 ek liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 3 ek tej
  • 3 ek olaj

Elkészítés:
Egy kisebb tányérban (müzlistányér, kicsi jénai) összekeverjük a hozzávalókat. A tányért betesszük a mikróba és 3 percig max. fokozaton sütjük. És voalá, kész. Lekvárral, vaníliasodóval tálalhatjuk.

(nem ez lett életem képe :D )

Jó étvágyat! :)
 
 

 

Rakott csirketorta

Sziasztok!
Imádom ezt a kaját. A nagymamám ezt csinálta karácsonykor is meg a szülinapjára is. Nagyon finom!

Hozzávalók:
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg burgonya
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 25 dkg sajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • bors
  • olaj
  • bacon szalonna

Elkészítés:

Felszeleteljük és megfűszerezzük a húst. Felkarikázzuk a burgonyát, megsózzuk és összeforgatjuk egy kevés olajjal. Lecsepegtetjük a kukoricát.
Vékonyan kiolajozunk egy tepsit, és belerakjuk a bacont, majd a burgonyát, ráhelyezzük a csirkemellet, amit megkenünk vastagon tejföllel. Rászórjuk a kukoricát, és meghintjük reszelt sajttal.
200 fokos sütőben lefedve 40 percig sütjük, majd fedetlenül pirosra sütjük kb. 10 perc alatt.

Jó étvágyat!
 
 

Walesi almás süti

Sziasztok!

Imádom ezt a sütit és egyszerű elkészíteni. Nagyon finom. Vaníliadodóval is lehet enni, de nélküle is finom.


Hozzávalók:

 

  • 4 db édes alma
  • 10 dkg Rama (margarin) + a kenéshez
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg + 2 ek kristálycukor

 


A sodóhoz:

 

  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor 
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej

 


Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, tálba tesszük, és két evőkanál kristálycukorral megszórjuk. Egy másik tálban a rámát összedörzsöljük a liszttel és a cukorral. Ebbe tesszük a cukros almákat, összeforgatjuk. 

Egy hőálló tálat kikenünk rámával (lehet tenni tortaformába is), majd beletesszük az almás keveréket. Előmelegített sütőben fél órát sütjük kb. 180 °C-on.

A vaníliasodó hozzávalóit kissé sűrűre főzzük. A süteményt a sodóval és egy kis fahéjjal tálalhatjuk.

 

 

Ez nagyon klassz! Csak az a baj, hogy nem eszek tojást. :(

 

 

 

Jó étvágyat!

 

 

Kekszes pudingos süti

Sziasztok!
Egyszer ettem ilyet a suliba valami nemzetközi napon. Nagyon finom volt, azóta is keresek erre egy jó receptet. Megtaláltam, szóval itt van:

Hozzávalók:

 
  • 1,5 l tej
  • 100 gr étcsoki
  • 4 zacskó csokis pudingpor
  • 10 ek cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 300 gr vajas keksz

Elkészítés:

Egy lábasba öntsd 1,2 l tejet, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és forrald fel. A maradék tejben keverd csomómentesre a pudingport, majd add hozzá a felforrt tejhez, és kevergetve főzd sűrűre. Vedd le a tűzről, keverd bele az olvasztott csokit, és a darabokra tört kekszet, és kanállal fogasd össze. 2 őzgerincformát bélelj ki alufóliával, és öntsd bele a pudingos-kekszes masszát. Hagyd hűlni, majd borítsd tálcára.
Ebből két őzgerincforma jön ki.




Jó étvágyat!
 

 

Valentín napi süti

Gondoltam mivel valentín nap van felteszek valami szívecskés süti receptet...
Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor (kristálycukor is lehet)
  • 4 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 0,5 dl tej


A csokimázhoz:

  • 20 dkg tortabevonó
  • 4 dkg Rama
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés:
Tészta: a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral keverjük habosra, majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját. Hozzáadás közben mindegyik tojássárgával jól keverjük ki a készülő masszát.
Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, adjuk hozzá az előzőekhez, majd miközben a tejet is beleöntjük, jól keverjük össze az egészet.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk óvatosan a tésztába, vigyázva, nehogy összetörjön.
Sütés: Ramával kikent és liszttel meghintett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítsuk kisujjnyi vastagságúra, kb.33x33 cm-esre a tésztát.
Süssük meg előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 perc alatt.
Miután kihűlt, a szív alakú formát használva szaggassuk ki a sütiket a kész tésztából.

Csokimáz: egy kis lábasban forralunk vizet, ami fölé helyezzünk egy lehetőleg kerek aljú edényt. Ebbe tegyük a tortabevonót, amit a Ramával és a vízzel kevergetve olvasszunk fel.
A szíveket villával mártsuk bele a felolvasztott bevonóba és tegyük alufóliára. Mielőtt a bevonata megdermedne, cukorkával, gyöngycukorral, dekorcukorral, vagy pirított mandulával díszíthetjük.

 

 

Jó étvágyat! (És boldog valantín napot!)

Részeges szelet

Sziasztok!
Mivel sok időm van (beteg vagyok), leírok egy bónusz receptet. :D Ez az egyik kedvencem.
 
Hozzávalók:
 
A tésztához:
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek kakaó
  • 3 ek fehérbor
  • kevés ecet
  • 7 dkg liszt 
  • 1 tasak sütőpor
 
A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 2 ek liszt 
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg rama (margarin)
 
A habhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • fél citrom leve
 
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját a cukorral, a kakaóval, a borral, az ecettel jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük. A tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. Felfőzzük jó sűrűre. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, jól elkeverjük. Amikor teljesen kihűlt, hozzáadjuk a ramat (margarint), ezzel szép habosra kikeverjük, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A habhoz tojásfehérjét a cukorral és a fél citrom levével gőz fölött kemény habbá verjük. A kész habot a krém tetejére simítjuk. miután kihűlt, forró vizes késsel szeleteljük.
A tetejére szörhatunk reszelt csokit.
 
 
Jó étvágyat!
 

Gyors pogi

Sziasztok!
Találtam egy nagyon jó pogácsa receptet. 30-45 perc alatt készen van, nagyon olcsó és egyszerű.
 
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • fél élesztő
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 175ml tejföl
  • 3 teáskanál só
  • tetejére:
  • tojás
  • sajt

Elkészítés:

A tejet meglangyosítom majd bele teszek egy kis kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. 
A többi hozzávalót egy nagy tálba teszem, majd az élesztőt is hozzá keverem. Jól összegyúrom és még teszek hozzá lisztet apránként hogy ne legyen nagyon ragacsos, de kemény se. Majd lisztezett deszkán kinyújtom kb 1 cm vastagságúra és kiszaggatom. 
Zsírpapírt teszek a tepsibe és bele a pogácsa majd megkenem tojással és reszelt sajttal. 30 percig sütöm, alul-felül sütéssel, 180 fokon.

 

 

 

 

Krátersüti

Nekem ez az egyik kedvenc édességem. Az iskolai sütiversenyen a másodek helyezést éertem el vele. Nagyon finom, azt ajánlom, próbáljátok ki! Könnyű elkészíteni. Ez a nagymamám receptje:

Hozzávalók:

A tésztához:

5 tojássárgája

25 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliáscukor

5 dkg Rama (olvasztott)

1 dl tej

25 dkg liszt

1 cs sütőpor

2 ek kakaópor

5 tojásfehérje (habosra keverve)

A krémhez:

2 cs vaníliás pudingpor

8 dl tej

6 ek cukor

A tetejére:

5 dl tejföl

4 ek cukor

1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt kb. 190 C-ra előmelegítjük. A krém hozzávalóiból nagyon sűrű pudingot főzünk, majd félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében kikeverjük, a legvégén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.

A tésztát vajjal kikent, rétesliszttel megszórt, nagy tepsibe öntjük, a langyosra hűlt pudingot vizes kanállal beleszaggatjuk (ezek lesznek a kráterek). A süteményt előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, tűpróbáig sütjük.

A tejfölbe öntjük a cukrot és a vaníliás cukrot, teljes olvadásig kevergetjük. A masszát a még forró tészta tetején egyenletesen elkenjük. ( A massza tetejére szórhatunk fahéjat, amitől nagyon finom íze lesz!) Kihűlés után kockákra vágjuk.

Jó étvágyat! :)

 

 

Szavazás

Ha elkészítetted milyen volt a süti (krátersüti)?

Ilyen finomat még nem ettem! (5)
16%

Nagyon finom volt (8)
26%

Egész jó (4)
13%

Elmegy (5)
16%

Rossz (4)
13%

Borzalmas (5)
16%

Összes szavazat: 31

Almás ínyenckrém

Hozzávalók:

20 dkg reszelt alma

20 dkg Rama

fél-1 teáskanál fahéj (ízlés szerint)

1 ek méz

Elkészítés:

A reszelt almát kinyomkodjuk, majd a Ramaval jól összedolgozzuk (lehet turmixolni is), még krémes állagú nem lesz. Fahéjjal és mézzel ízesítjük, majd újra összekeverjük.

Mi ezt otthon pirítósra szoktuk kenni, mert úgy szerintem sokkal finomabb, mint sima kenyérrel, persze úgy is lehet enni.

Banános palacsinta (omlett)

Még ilyet nem csináltam, de sokan mondják azt, hogy finom, ezért gondoltam, hogy felteszem. A két tojást és a banánt össze kell turmixolni, majd egyszerűen kisütni. Állítólag szinte lehetetlen úgy megsütni ahogy a képen van, ezért senki se keseredjen el, ha nem sikerül így. Sokan mondják azt, hogy finom, de azt is mondják többen, hogy borzalmas. Ezért ha valakinek nem ízlik ne engem hibáztasson...

Hogyha kipróbáltam, megírom, hogy milyen. :)

Jó étvágyat!

Szavazás

Ha kipróbáltad, milyen volt a banános palacsinta?

Nagyon finom (7)
37%

(3)
16%

Elmegy (4)
21%

Borzalmas (5)
26%

Összes szavazat: 19

Leves ahogy én készítem

Sziasztok!
 
Kb. fél éve készítettem először levest. Bár meglehet, hogy nem túl szokványos módon szoktam levest főzni. Leírom hogyan csinálom:
 
Hozzávalók:
 
1 hagyma
1 paradicsom
zöldségek (répa, káposzta, krumpli, zeller, petrezselyem, borsó)
húsleveskocka
fűszerek (pl. bors)
 
Elkészítés:
 
Felrakom főni a zöldségeket (egy csipet szódabikarbónával gyorsabban megfőnek). Miután megfőttek, beleteszem a paradicsomot és a húsleveskockát meg a fűszereket. (Én bele szoktan főzni a tésztát, de néha külön főzöm.) Miután minden megfőtt megcsinálom a rántást a levesbe (paprikásat szoktam). 
 
És kész. nem valami bonyolult, mégis nekem ízlik. Gyorsan meg lehet csinálni.
 
 
Jó étvágyat!
 

20 perces vacsora - gyors makaróni

 
Sziasztok!
 
Leírok egy gyors, finom és egyszerű receptet. Nagyon sokszor szoktam ilyet csinálni.
 
Hozzávalók:
 
1 fej hagyma
2 doboz paradicsompüré
fűszerek (bors, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, oregánó) ízlés szerint
darálthús
makaróni tészta
gomba
sajt
 
Elkészítés:
 
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát megpirítjuk. Felöntjük 0,5 dl vízzel. Hozzáadjuk a gombát és 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett. Hozzákeverjük a darálthúst és a fűszereket, és addig főzzük, amíg meg nem sült a hús. hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Pár percig még főzzük.
 
2. Megfőzzük a tésztát.
 
 
Hogyha nincsen otthon darálthús, anélkül is finom.
 

Csokipohár

 
 
Jó étvágyat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kókuszcsók

 
Sziasztok!
 
Egyszer a nagymamámnak megmaradt a főzésből egy kis tojásfehérje. A tojásfehérjét felhasználta, és kókuszcsókot készített belőle. Nagyon finom volt. Leírom a receptet!
 
Hozzávalók:
 
(egy kicsi citromlé)
1 tojásfehérje
6 dkg porcukor
6 dkg kókuszreszelék
 
Elkészítés:
 

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a porcukrot, és azt addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Kanállal hozzákeverjük a kókuszreszeléket, és kanál segítségével sütőpapírral fedett tepsire tesszük őket, úgy, hogy legyen helyük még terjedni. Az előmelegített sütőbe toljuk pár percre, aztán nyitott sütőajtónál szárítjuk, míg rózsaszínes nem lesz a teteje.

 

 

Egy kis finomság

 

 

Jó étvágyat!

 

Meggyes brauni

Sziasztok!
 
Nemrég találtam egy nagyon jó brauni receptet. Nagyon egyszerű elkészíteni (szerintem).
 

Összetevők:

- 2 tábla csoki (200 gr)

- 200 gr vaj, ami NEM MARGARIN, mert azt nem szeretjük

- 200 gr cukor (10 kanál)

- 150 gr liszt ( 7,5 kanál)

-  3 egész tojás

- kevés só

- fél teáskanál sütőpor

- Egy üveg lecsöpögtetett, kimagozott meggy

 

Elkészítés:

Bekapcsolod a sütődet 170 fokra. Fogsz egy nagy edényt, teszel bele negyedéig vizet, felrakod a tűzhelyre. Majd fogsz olyan edényt ami beleillik az előzőbe ezt ráhelyezed a vizes edényre. Ebben fogjuk megolvasztani a csokit és a vajat. Összekevered a cukrot és a tojásokat. Nem muszáj robotgéppel, villával is jó lesz. Egy tányérban összekevered a lisztet a sütőporral és a sóval. Az összeolvadt csokis-vajas keveréket hagyod kicsit hűlni,majd belekevered először a tojásos keveréket, utána pedig a lisztes cuccot, beledobálod a meggyet. Összekevered, de NEM NAGYON, csak addig amíg összeáll. Egy kisebb tepsit kibélelsz sütőpapírral, beleöntöd a masszát, betolod a sütőbe. 25 percig sütöd, és akkor is kiveszed ennyi idő után ha nyersnek tűnik mert nem az, a hűlés alatt pont eléri a tökéletes állagot. 

 

 

Jó étvágyat!

 

Hamis tiramisu

Sziasztok!

Nemrég kitaláltam egy új receptet, ami szerintem nagyon finom. Elneveztem hamis tiramisunak, mert egy kicsit hasonlít rá (és mert nem tudtam más nevet kitalálni neki). Leírom, hogy hogyan csináltam, persze mindenki a saját ízlése szerint változtathat rajta.

 

Hozzávalók:

Babapiskóta

Puding (lehet csokis, vaníliás és puncsos is, mindegyikkel finom)

Ízlés szerint fahéj

Ízlés szerint kakaó

Tej

Kávé (főzött)

 

Elkészítés:

Megfőzzük a pudingot. Miközben fő, beáztatjuk a piskótát, a tejes kávéba. Elkezdjük lerakni a beáztatott piskótákat egy edénybe (én jénaiba tettem). A piskótákra szórunk kakaót és fahéjat. Mikor megfőtt a puding, ráöntjük az első rétegre. Aztán megint rakjuk a piskótát, kakaót, fahéjat, majd a pudingot, addig amíg nem fogy el a hely vagy a puding. Megvárhatjuk amíg kihűl vagy ehetjük melegen is. Ha berakjuk egy napra a hűtőbe, összeérnek az ízei, és nagyon finom lesz (és lehet szépen szedni is).

 

Jó étvágyat!

 

Csatoltam két képet, hogy hogyan lehet "tejeskávét" csinálni. :)

És egyet az elkészült művemről... :D

Nem lett valami jó kép...

 

 

Nutellás-Mályvacukros reggeli 

 

Gyorsan elkészíthető, egyszerű, de nagyon finom, szénhidrát dús reggeli! Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

1 csésze mini mályvacukor

1 csomag leveles tészta

1 csésze nutella

1 tojásfehérje (1 evőkanál vízzel felverve)

Porcukor

Elkészítés:

 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a tészta lapokat vágd fel 4 azonos méretű darabra. Tegyél néhány evőkanál nutellát a kockák közepére, és kend szét. Helyezz a nutellára kb. 12-15 darab mini mályvacukrot, majd hajtsd be a kocka sarkát, úgy, hogy egy kis háromszöget kapj. A behajtásokat egy villa segítségével nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék belőle. Kend be a tetejét tojásfehérjével, majd, ha van kedved szórd meg egy kevés cukorral. Tedd be a sütőbe, és süsd 22-25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ha kész, vedd ki, szórd meg egy kevés porcukorral és hagyd hűlni 5 percig. 

Jó étvágyat! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csokis keksz

Találtam egy nagyon jó receptet. Itt van:

Hozzávalók:
  • 48 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • fél kiskanál só
  • 40 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 1/2 tábla csoki

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet , a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. 
Robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat és a cukrot, amíg habos nem lesz a vaj.
Belekeverjük a 2 tojást: még megy a robotgép, beleütünk 1 tojást, hagyjuk hogy teljesen eldolgozza a gép. Amikor már nem látunk különálló tojásdarabot, beleütjük a másodikat is.
Járó robotgéppel kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A csokit késsel picike darabokra vágjuk és belekeverjük a tésztánkba.

Egy kicsit mindenképpen pihentetned kell a tésztát a hűtőben. Mondjuk egy órát minimum. Minél többet pihentetjük annál jobb.

Pingponglabda méretű golyókat formázunk, és egymástól jó távol, szellősen elhelyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Nem kell lelapogatni, kekszformát csinálni, a sütőben majd "elfolyik".

Beletoljuk a tepsit a forró, 180 fokra előmelegített sütőbe. 

Olyan 9-11 perc alatt készre sütjük, de 11 perc után már kötelezően kiszedjük. Nem érdekel minket hogy puha, lágy, mert miután kivettük, 2-3 percig hagyjuk hűlni a tepsiben, az alatt fog megszilárdulni és elérni a tökéletes állagát, ami nem kemény, nem puha, hanem nagyon folyós-csokis.
 
 
Jó étvágyat!

Palacsinta

Imádok palacsintát készíteni, mert szinte nem lehet elrontani.
 
Hozzávalók:
200 g liszt
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
2 tojás
0,5 dl olaj
 
Elkészítés:
A hozzávalókat kézi habverővel keverd jól össze, és hagyd állni legalább egy órácskát. De állhat simán több órát is (akár reggel gyorsan bekevered, és délben kisütöd). Ezután a serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozod, és beleöntesz 1 merőkanálnyit a tésztából. Megsütöd az egyik oldalát, megfordítod, és megsütöd a másik oldalát is. 
Kész :)
 
 

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:
1,5 dl tej
2 db tojás
1 db tojásfehérje
2 ek vaj (olvasztott)
1 ek juharszirup
1 ek porcukor
200 g finomliszt
1 cs sütőpor
 
Elkészítés:

Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órátKözvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk. Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük. Frissen, juharsziruppal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Mai recept :D

15 perces sportszelet. Egyszer már csináltam és nagyon finom!
 
Hozzávalók:
25 dkg sütőmargarin
25 dkg porcukor
50 dkg darált keksz
2 dl tej
1 ek kakaó
rumaroma
 
Elkészítés:
A tejet, a kakaót, a cukrot és a margarint tűzre tesszük, összeolvasztjuk, belekeverjük a kekszet és az aromát. Tálcára borítva kb. 1 cm vastagra simítjuk. 
Kész :)
 
Nyammm